Megrendezésre került a XI. Magyar Ügyvédnap


„A hagyománnyá vált rendezvénysorozat - amelyen rendszeresen megjelenik a hazai törvényhozási és igazságszolgáltatási intézményrendszer legfelsőbb vezetői - immáron túllépte a tizedik évfordulót. Az esemény a hazai ügyvédség egyfajta éves gyorsmérlege is. Ezt időről időre a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, a rendezvénysorozatot kezdeményező és életrehívó dr. Bánáti János szokta megtartani.”

Kiemelkedően fontosnak tartják a vendégelőadók kiválasztását és megszólalását is. Hagyománnyá vált az, hogy az első meghívott előadó a hazai igazságszolgáltatás kiemelkedő, rendszerint döntéshozó helyzetben lévő személyisége. Az előadók rendszeresen foglalkoznak - saját nézőpontjukból - az ügyvédségnek a hazai igazságszolgáltatás rendszerében betöltött szerepének értékelésével is. Idén a döntéshozó szervtől dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter tartott előadást valamint jelenlétével emelte az esemény színvonalát.

A másik kiemelkedő esemény egy hazai szaktekintély előadása, aki rendszerint valamely időszerű kérdést tűz vizsgálat tárgyává. A szakma képviseletében dr. Kiss Lajos egyetemi tanár tartotta az előadást.

A rendezvény keretében kerültek kiosztásra a különböző szakmai elismerések,díjak, kitüntetések.

A 2018-as Magyar Ügyvédnapon egyesületünk tagja, dr. Kadlót Erzsébet a „Kiváló Ügyvédi Munkáért” kapott kitűntetést.  

Többek között díjazott lett még dr. Kalota Ágnes ügyvéd, az Utcajogász Egyesület elnöke is, aki a „2018. Év Pro Bono”
ügyvédje díjat kapta meg.

Minden díjazottnak szívből gratulál az ÜDE Egyesület! 

Az Ügyvédnap idén is estéllyel zárult. 

Forrás: Ügyvédfórum

Kép: Bal: dr. Kadlót Erzsébet, Jobb: dr. Kalota Ágnes, Forrás: Ügyvédfórum/Panpress


Adatvédelmi tájékoztató

Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesület
© 2024 Minden jog fenntartva.

Weboldal készítés: WebQuest